Posted by: aatosbeck | April 30, 2009

RAMP IN APELDOORN BEËINDIGT KONINGINNEDAG ABRUPT

videoVideo’s
fotoFoto
Chaos na incident Apeldoorn (schokkende beelden)video
Koninklijke familie geschoktvideo

Opzet

De Koninklijke bus was op dat moment net voorbij gereden. Het is niet duidelijk of het gaat om een ongeluk of dat het opzet was. Ooggetuigen zeggen dat de auto het waarschijnlijk op de bus had gemunt. Ook volgens Omroep Friesland was het wel degelijk opzet.

Afzettingen

Volgens de politie is de auto dwars door twee afzetting heengereden. Op het moment dat de auto in het zicht van de televisiecamera’s kwam, was hij al zwaar beschadigd en reed hij op hoge snelheid. De auto kwam met hoge snelheid tot stilstand tegen het monument De Naald.

Terrorismebestrijding

De Nationaal Coördinator terrorismebestrijding is nauw betrokken bij het onderzoek. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft het autowrak doorzocht en niets gevonden. Dat is overigens een standaardprocedure, laat de EOD weten.

Twee doden

De politie heeft de bestuurder van de auto, een man, aangehouden. Twaalf mensen raakten gewond, onder wie ook een jong kind. Enkelen zouden er zeer ernstig aan toe zou zijn. Twee sterfgevallen zijn nu bevestigd door het Rode Kruis. De politie arriveerde later in de middag bij een huis in Velp, nadat dit adres op verschillende websites circuleerde als het adres van de auto-eigenaar. Het bleek echter een verouderd adres. De man was verhuisd.

Koninklijke familie

De Koninklijke familie zag alles gebeuren en reageerde geschokt. De familie werd snel in veiligheid gebracht in Paleis het Loo. Zowel de Koningin als premier Balkenende hebben geschokt gereageerd. Alle activiteiten voor de verdere dag zijn afgelast.

Persconferentie

Om 15:45 uur geven politie en de gemeente Apeldoorn een extra persconferentie. RTL zendt deze live uit op RTL4 en RTL7 en op deze website.


Responses

  1. […] Original post by aatosbeck […]

  2. […] RAMP IN APELDOORN BEËINDIGT KONINGINNEDAG ABRUPT […]

  3. verschrikelijk dat zoiets gebeurd
    gedachten en medeleven voor alle betrokkenen

  4. http://www.explainstuff.com is a blog about science, technology, geography, history, life, inventions, discoveries, fact of the day, explain stuff, and many many fascinating things. Visit everyday and learn more and more facts every day. We explain stuff at http://www.explainstuff.com

  5. […] Ramp in Apeldoorn BeËindigt Koninginnedag Abrupt De Koninklijke stoet in Apeldoorn is opgeschrikt toen een auto op hoge snelheid door de menigte heen reed. Zeker twee […] […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: