Posted by: aatosbeck | August 19, 2011

Dodental drama Pukkelpop loopt op!

Dodental drama Pukkelpop loopt op!

Het aantal doden door het noodweer op het Belgische festival Pukkelpop is opgelopen tot vijf, zegt burgemeester Hilde Claes van Hasselt. Ze komen allemaal uit België. Onder de 140 gewonden zijn zes Nederlanders.
videoVideo’s

  
Tent Pukkelpop stort invideo
Meer doden na drama Pukkelpopvideo

Door het noodweer stortten tenten op het festivalterrein in en vielen bomen op de bezoekerstentjes op de camping. Eén van de doden viel op de festivalcamping, de anderen op het festivalterrein.

Festival toch stopgezet

De organisatoren hebben besloten het festival toch stop te zetten. In eerste instantie was besloten om het festival vandaag en morgen in een aangepaste vorm te laten doorgaan om de fans die wilden blijven niet teleur te stellen.

Financiële gevolgen nog niet aan de orde

Organisator Chokri Mahassine noemt het de zwartste dag ooit voor een Belgisch festival. Hij heeft nog geen zicht op de financiële gevolgen van het staken van het festival. “Het financiële mag geen voorrang hebben op het menselijke”, zei hij op een persconferentie. “We hebben met de artiesten nog helemaal niet over geld gesproken, dat vonden ook zij niet gepast. Dat zal de komende dagen of weken aan de orde komen.”

Sociale media

Hoewel het telefoonverkeer vanaf het festival na het drama vrijwel onmogelijk werd omdat het netwerk de vele bellers niet aankon, hebben de sociale media een belangrijke rol gespeeld voor de getroffen festivalbezoekers. Op Twitter boden de inwoners van Hasselt slaapplaatsen, taxiritjes en nog veel meer hulp aan. Ook konden bezoekers die mensen kwijt waren terecht op de snel opgezette Facebook-pagina Pukkelpop Safehouse.

Indringend verslag

Verslaggever Pieter Rombouts van de Gazet van Antwerpen was op het festivalterrein tijdens het noodweer. Hij schreef vannacht een indringend persoonlijke verslag van de gebeurtenissen.

Bezoekers filmden het drama:

 


 


 


 


Beelden van een grote tak die door een tentdoek valt

Bron: deredactie.be

© RTL Nieuws.nl


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: