Posted by: aatosbeck | February 17, 2012

Lech geschokt door ongeluk Prins Friso – Lech shocked by accident Friso!

RTL Nieuws | 17 februari 2012, 17:57

Lech geschokt door ongeluk Prins Friso

De bevolking in Lech heeft geschokt gereageerd op het nieuws dat Prins Friso in het ziekenhuis is opgenomen na een ski-ongeluk. De Oranjes en de Oostenrijkse wintersportplaats Lech vormen al lang een twee-eenheid.
LECH GESCHOKT DOOR ONGELUK PRINS FRISO
fotoFoto
Lech geschokt door ongeluk Prins Friso

De koninklijke familie gaat sinds begin jaren ’60 naar het wintersportgebied in de West-Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg, waar de circa 1500 inwoners het hoge bezoek altijd enthousiast ontvangen. De warme band met de Oranjes heeft er mede voor gezorgd dat het dorp nu een van de populaire bestemmingen is voor koningen, koninginnen en hoge adel.

Op onderstaande kaart van het gebied rond Lech, is de plaats waar het ongeluk met Prins Friso is gebeurd, groen omcirkeld.

De Oranjes overnachten traditioneel in Gasthof Post. Het dorp is sinds de jaren ’30 een populaire wintersportplaats, die volgens het toeristenbureau zijn familiaire karakter behouden heeft. Het skigebied van Lech is verdeeld over vier bergen, twee aan weerszijden van het dorp.

Eerder problemen

Het is niet de eerste keer dat de koninklijke familie in de problemen komt in Lech. In 1999 raakte Beatrix eveneens ingesneeuwd. Samen met duizenden andere wintersportliefhebbers kon ze haar favoriete wintersportplaats niet verlaten omdat de toegangswegen vanwege lawinegevaar waren afgezet.

ENGLISH TANSLATION

© RTL Nieuws.nl


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: